Retail&Agrobusiness

Distribuitorul clujean de inputuri Dachim pariază pe o nouă linie de business: producţia de uleiuri

Distribuitorul clujean de inputuri Dachim pariază pe o...

Autor: Roana Rotaru

01.11.2016, 00:05 339
Antreprenorul clujean Dan Felea, care deţine compania Dachim cu activităţi în distribuţia de materii prime agricole şi cultivarea cerealelor, a pariat pe o nouă linie de business, producţia de uleiuri, trecând mai departe spre lanţul integrat.
 
Astfel, compania cu afaceri  de peste opt milioane de euro în 2015 produce în sistem integrat ulei de rapiţă, floarea-soarelui şi soia sub brandul Elixir, cea mai tânără divizie repre­zentând circa 5% din vânzările totale, potrivit repre­zentanţilor companiei.
 
„Noi am început cu vânzarea de materii prime agricole, însemnând pesticide, îngrăşăminte, seminţe, după care am construit o bază de recepţie, de uscare şi  condiţionare a cerealelor. Tot în cadrul acestor baze avem şi presele de ulei. Cultivăm cereale şi oleaginoase pe o suprafaţă de 2.000 de hectare aflate în arendă în jurul Turzii. Ne-am dorit să fina­lizăm un produs cu valoare adău­gată, iar uleiurile sunt ultima activitate pe care o facem. Practic, aco­perim chiar tot lanţul, de la seminţe, fermă, uscare, con­diţionare, presă până la sticla de ulei”, a declarat pentru ZF Dan Felea, prin­cipalul acţionar al com­paniei Da­chim, cu sediul în Turda, judeţul Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO