Retail&Agrobusiness

Dobânzi subvenţionate pentru creditele acordate fermierilor

Dobânzi subvenţionate pentru creditele acordate...

Autor: Mediafax

01.12.2017, 00:00 150

Ministrul agriculturii Petre Daea a declarat ieri că fermierii vor beneficia din 2018, pe lângă subvenţii, de dobânzi mai mici la credite pentru investiţii, care să le dea posibilitatea să se dezvolte, transmite corespondentul Mediafax. 

Ministrul Agriculturii a fost întrebat de jurnalişti joi la Galda de Jos, judeţul Alba, unde a vizitat o fermă, de când vor putea acorda băncile fermierilor credite pentru investiţii cu dobânzi la jumătatea pieţei, el răspunzând că de la anul. „Mai sunt câteva elemente de pus la punct, pentru că Fondul European de Investiţii trebuie să-şi selecteze băncile necesare, noi să mai facem structuri la minister, însă anul viitor va fi pus în valoare şi va fi operaţional”, a spus Daea.

De asemenea, ministrul agriculturii a afirmat că prin introducerea acestor facilităţi bancare se gândeşte la tineri şi la cei care sunt la început de activitate.

„Am avut zilele acestea o întâlnire cu directori de la Fondul European de Investiţii, este un instrument financiar pe care l-am pus în mişcare, la care am lucrat foarte mult, câteva luni, pentru a ne stabili care sunt din punct de vedere procedural interesele fiecăruia, în aşa fel încât să introducem şi alte instrumente pe piaţă în afară de aceste subvenţii care înseamnă sprijin direct dat de stat, fie că este de la Uniunea Europeană, fie că sunt fonduri din bugetul naţional. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24