Retail&Agrobusiness

Fabrica de aproape 100 mil. € ridicată de portughezi la Lehliu ajunge integral la grupul american Bunge

Fabrica de aproape 100 mil. € ridicată de portughezi...

Autor: Cristina Bellu

19.09.2016, 00:06 3534

Grupul american Bunge, liderul pieţei locale de uleiuri vegetale, dar şi un important jucător pe piaţa de agrobusiness, a preluat integral fabrica de biocombustibil şi uleiuri vegetale de la Lehliu, judeţul Călăraşi, unde se afla din 2012 într-un acord de tip joint-venture cu grupul portughez Prio Foods (devenit Nutre Group).

„Bunge şi Nutre anunţă preluarea de către Bunge a pachetului de acţiuni deţinut de Nutre în cadrul joint venture-ului din România, Bunge-Prio. Astfel, Bunge deţine 100% din acţiuni. Joint venture-ul a fost înfiinţat în 2012 cu scopul de a procesa seminţe oleaginoase – floarea-soarelui, rapiţă şi soia, dar şi pentru derularea activităţilor de marketing şi vânzări ale bine-cunoscutelor mărci de ulei de floarea-soa­relui Floriol si Unisol“, se arată în comunicatul Bunge.

Reprezentanţii companiei nu precizează valoarea tran­zac­ţiei, pachetul de acţiuni preluat şi nici numele companiei care opera fabrica de la Lehliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO