Retail&Agrobusiness

Fabrica de sucuri Austria Juice din Vaslui, din grupul Agrana, şi-a majorat vânzările cu 22%

Fabrica de sucuri Austria Juice din Vaslui, din grupul...

Autor: Simona Tatu

31.07.2017, 00:06 1537

„Achiziţiile de mere se fac din zona Moldovei şi din Republica Moldova. Producţiile au scăzut treptat din cauza îmbătrânirii livezilor.“

Fabrica de sucuri Austria Juice România din Vaslui, deţinută de gigantul austriac Agrana, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 10,5 mil. lei, în creştere cu 22% faţă de anul 2015, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor Ministerului de Finanţe.

În fabrica din Vaslui se produce suc concentrat de mere folosit apoi ca îndulcitor natural pentru alte produse, precum sucuri naturale, gemuri sau bere cu arome.

Produsul nu se găseşte pe piaţa bunurilor de consum ca atare, ci este vândut către alţi producători care îl folosesc ca îndulcitor al altor produse. Compania produce doar suc concentrat de mere.

„Noi vindem acest produs unor firme precum Coca-Cola, Heineken, Rudolf Wild sau Gerber Juice, care-l folosesc ca îndulcitor natural pentru alte produse, sucuri naturale ambalate, gemuri sau bere cu arome“, a spus Gică Avram, directorul economic al Austria Juice România.

Compania Austria Juice România are o capacitate de procesare de circa 30.000 de tone pe sezon, dar rar ajunge la jumătate din randament din cauza lipsei de materie primă. „Pentru anul acesta preco­nizăm să pro­cesăm aproximativ 12.000 de tone de mere, având în vedere pagu­bele produse în unele plantaţii de îngheţul de primăvara. Pe de altă parte, producţiile de mere din zona noastră de achiziţie au scăzut treptat, în special din cauza îmbătrânirii livezilor şi a ritmului foarte scăzut de re­plantare“, mai explică Gică Avram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO