Retail&Agrobusiness

Grupul ALPLA la a doua tranzacţie în România

Grupul ALPLA la a doua tranzacţie în România

Autor: Cristina Bellu

13.06.2017, 13:27 558

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care activitatea de producţie şi comercializare de poliester thermoplastic (PET) a companiei Amraz România este preluată de ALPLA Plastic, parte a grupului ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global.

Aceasta este cea de-a doua tranzacţie a grupului în România, după ce, în luna februarie, ALPLA a cumpărat compania Star East Pet, cu sediul în Braşov, specializată în producţia de preforme din PET pentru băuturi, alimente şi produse nealimentare.

Activele Amraz pe care urmează să le achiziţioneze ALPLA România sunt utilizate în producerea de preforme de polietilen tereftalat (PET).

“Consiliul Concurenţei va evalua preluarea activelor Amraz România,  în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, menţionează un comunicat al Concurenţei.

ALPLA este prezentă cu 160 de fabrici în 43 de ţări şi are sediul în Austria. Compania produce recipiente şi capace pentru segmentele de piaţă Personal Care şi Home Care. Grupul este prezent şi în România prin firma ALPLA Plastic din Bucureşti, cu afaceri de 26 mil. lei în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO