Retail&Agrobusiness

Iulian Trandafir, CEO al distribuitorului de medicamente Alliance Healthcare: „În pandemie au scăzut mult volumele totale, ceea ce înseamnă că s-au tratat mai puţini pacienţi cu boli comune“

Iulian Trandafir, CEO al Alliance Healthcare: Luna martie a fost un boom în vânzări, ajungând la valoarea de 1,7 mld. lei.

Iulian Trandafir, CEO al Alliance Healthcare: Luna martie a fost un boom în vânzări, ajungând la valoarea de 1,7 mld. lei.

Autor: Georgiana Mihalache, Alexandra Cepăreanu

23.10.2020, 17:20 213

♦ Pe fondul temerilor legate de starea de sănătate, pacienţii şi farmaciştii au făcut stocuri de medicamente în luna martie, la debutul pandemiei.

Principala problemă din piaţă pe care a accentuat-o pandemia de COVID-19 a fost înrăutăţirea accesului la tratamente pentru pacienţi, în contextul stării de urgenţă şi al lipsei unor medicamente de pe piaţă, a susţinut Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici (ADRFR) şi CEO al Alliance Healthcare, al treilea distribuitor de medicamente din piaţă.

El a fost prezent în cadrul videoconferinţei Health & Pharma Summit, organizată de ZF.

„În fiecare zi se întâmplă ca pacienţii să gă­sească din ce în ce mai puţine medi­ca­mente. Au scăzut mult volumele totale, au crescut vânzările de produse scumpe, ceea ce înseamnă că s-au tratat mai puţini pacienţi cu boli comune şi mai mulţi pacienţi cu boli grave“, a spus Iulian Trandafir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO