Retail&Agrobusiness

Mai puţin de 1% dintre români au electrocasnice inteligente acasă, faţă de aproape 25% dintre nemţi şi 20% dintre britanici

Mai puţin de 1% dintre români au electrocasnice...

Autor: Cristina Roşca

07.12.2022, 08:30 183

România se găseşte la coada Europei în ceea ce priveşte dotarea locuinţelor cu electrocasnice inteligente, arată o statistică a APPLiA, asociaţia producătorilor de electrocasnice din Europa. Astfel, mai puţin de 1% dintre români au acasă şi folosesc astfel de produse, ponderea fiind similară cu cea din Portugalia, Cehia şi Irlanda. Spre comparaţie, în Germania ponderea e de peste 23%, în timp ce în Marea Britanie se apropie de 20%, conform aceleiaşi surse.

Această statistică este influenţată de mai mulţi factori, precum durata de folosinţă a electrocasnicelor în diferite ţări, puterea de cumpărare, educaţia şi gradul de dotare al locuinţelor cu astfel de articole.

Spre exemplu, în România, o ţară cu putere de cumpărare mică, electrocasnicele sunt schimbate mai greu, durata de viaţă a produselor fiind mai mare decât în Germania.

În acest context, dar şi în condiţiile în care inflaţia galopantă frânează apetitul de shopping al românilor, piaţa locală e codaşă şi va rămâne aşa pentru o vreme în ceea ce priveşte gradul de dotare al locuinţelor cu electrocasnice inteligente.

La nivel european însă, oficialii APPLiA estimează o creştere rapidă a acestei pieţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO