Retail&Agrobusiness

PepsiCo finalizează lucrările de instalare a peste 3.000 de panouri fotovoltaice în fabricile pe care le operază în România, în urma unei investiţii de peste 2 mil. dolari

Autor: Cristina Bellu

25.04.2024, 10:41 118

PepsiCo, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de snackuri şi băuturi, a finalizat lucrările de instalare a peste 3.000 de panouri fotovoltaice în fabricile din Dragomireşti, Popeşti-Leordeni şi Covasna, în urma unei investiţii totale de 2,1 milioane de dolari.

Proiectul sprijină obiectivele de decarbonizare ale companiei, care urmăresc atingerea unui nivel net-zero până în 2040.

Capacitatea instalată combinată a proiectului este de 1.700 kWp, cu un potenţial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an.

"Pe lângă faptul că determină o productivitate net-zero, investiţia în panouri fotovoltaice aduce şi avantaje economice. Producţia proprie de energie electrică ne permite să reducem costurile în comparaţie cu achiziţia de la reţea.", spune Daniel Drăguşin, East Balkans Supply Chain Director, PepsiCo.

PepsiCo are două divizii în România. Prin Quadrant Amroq Beverages, PepsiCo deţine o fabrică la Dragomireşti şi prin Star Foods EM, controlează cea mai mare unitate de producţie a snackurilor de pe plan local.

Din ambele, pleacă produse spre ţările din jur, România fiind un important hub în regiune. Împreună, cele două businessuri ale PepsiCo în România au avut în 2022 (ultimele date disponibile) cumulat afaceri de peste 2,5 miliarde de lei şi peste 1.600 de salariaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO