Retail&Agrobusiness

Pozdarie, Hervis: De mai bine de două decenii tot vindem potenţial de creştere al României

Cătălin Pozdarie, director general al Hervis România:

România merge pe urmele ţărilor din vest şi tot mai mulţi români practică sport. Vorbim în principal de oamenii cu vârste între 18 şi 35 de ani din marile oraşe ale ţării. Această tendinţă nu se remarcă doar în vânzări, ci şi în parcuri şi pe şosele unde vedem tot mai mulţi oameni care aleargă şi care merg pe bicicletă.

Cătălin Pozdarie, director general al Hervis România: România merge pe urmele ţărilor din vest şi tot mai mulţi români practică sport. Vorbim în principal de oamenii cu vârste între 18 şi 35 de ani din marile oraşe ale ţării. Această tendinţă nu se remarcă doar în vânzări, ci şi în parcuri şi pe şosele unde vedem tot mai mulţi oameni care aleargă şi care merg pe bicicletă.

Autor: Cristina Rosca

15.07.2015, 00:00 535

„Da, puterea de cumpărare a crescut, dar populaţia a scăzut de la 23 de milioane la 20.“

Afacerile retailerului de echi­pa­mente sportive Hervis au avansat în primele şase luni ale anului cu peste 20%, susţinute de stabilizarea eco­nomiei, de creşterea veniturilor disponibile şi de creşterea numă­rului practicanţi­lor de sport.

În 2014 afacerile companiei au ajuns la un pas de 85 mil. lei, după un alt avans de aproape 20%, şi au revenit pe profit.

„România merge pe urmele ţărilor din vest şi tot mai mulţi români practică sport. Vorbim în principal de oamenii cu vârste între 18 şi 35 de ani din marile oraşe ale ţării. Această tendinţă nu se remarcă doar în vânzări, ci şi în parcuri şi pe şosele unde vedem tot mai mulţi oameni care aleargă şi care merg pe bicicletă“, spune Cătălin Pozdarie, executivul român care conduce retailerul de echipamente sportive încă din ianuarie 2007, înainte ca brandul să deschidă primul magazin de pe piaţa locală. Hervis, divizia de retail sportiv a grupului austriac Spar, a intrat pe piaţa locală în 2007 cu un magazin în provincie, iar Pozdarie afirmă că în continuare compania stă cu ochii pe oraşele din ţară.

„Avem 15 magazine din care unul deschis anul acesta, în Mega Mall (ultimul mall deschis în acest an în Bucureşti, n.red.). Acum suntem în discuţii cu încă două proiecte, însă vrem să terminăm anul cu 18 magazine.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO