Retail&Agrobusiness

Producătorul vinului Alira intră în retail şi merge cu exporturile în America de Nord

Compania deţine un domeniu la Aliman, în Constanţa, unde investiţiile s-au ridicat la peste 8 milioane de euro

Compania deţine un domeniu la Aliman, în Constanţa, unde investiţiile s-au ridicat la peste 8 milioane de euro

Autor: Cristina Rosca

07.09.2015, 00:06 602
Compania WineRo, producătorul vinurilor Alira, va intra în această toamnă pe segmentul de retail, până acum acoperind doar HoReCa. Tot pe lista planurilor de viitor se numără şi atacarea pieţei de export America de Nord, într-un moment în care ponderea vânzărilor peste graniţă în totalul cifrei de afaceri este deja de peste 50%.
 
„Pentru Alira, canalul cel mai bun în acest moment îl reprezintă exportul, unde volumul vândut îl depăşeşte pe cel înregistrat pe canalele interne. Europa şi Asia sunt principalele continente de export pentru noi, însă vrem să atacăm în acest an şi America de Nord“, spune Marian Ivănescu, business development manager&branding în cadrul WineRo.
 
Compania deţine un domeniu la Aliman, în judeţul Constanţa, unde investiţiile s-au ridicat la peste 8 mil. euro potrivit ultimelor date ale ZF, fonduri ce au fost direcţionate către achiziţia terenului, plantarea a 80 de hectare de vie, achiziţie de echipamente de întreţinere a viei şi altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24