Retail&Agrobusiness

Proprietarul fermei Agroindaf a ajuns la 6 mil. lei din furnizarea zilnică a 10.000 de litri de lapte către Danone

Proprietarul fermei Agroindaf a ajuns la 6 mil. lei din...

Autor: Roana Rotaru

10.08.2016, 00:05 639
Compania Agroindaf, controlată de antreprenorul român Claudiu Daviţoiu, cu activităţi în creşterea bovinelor pentru lapte a ajuns în 2015 la o cifră de afaceri de 6 milioane de lei (1,3 mil. euro), în scădere cu 8% faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Omul de afaceri român deţine o fermă de 1.000 de vaci şi circa 1.000 de hectare de teren agricol pe care cultivă cerealele necesare furajării animalelor.
 
„Noi cifra de afaceri o facem în funcţie de preţul cu care vindem. Anul trecut preţurile au fost mai mici atât la lapte, cât şi la carne, prin urmare vânzările totale au fost mai mici, chiar dacă producţia de lapte a fost mai mare în 2015 faţă de anul precedent. Cu toate acestea, am avut profit în fiecare an“, a declarat pentru ZF Claudiu Daviţoiu, proprietarul fermei Agronidaf din Afumaţi, judeţul Ilfov.
 
Doar 400 din cele 1.000 de animale produc lapte, în timp ce celelalte merg către abator la un preţ de 4-5 lei per kilogram în viu, în timp ce masculii (tăuraşii) care se nasc sunt vânduţi tot către abatoare, după îngrăşare, la un preţ mai bun decât „vacile reformă“, potrivit reprezentantului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO