Retail&Agrobusiness

Retailerul de bricolaj Dedeman inaugurează o nouă unitate în Iaşi după o investiţie de 16,5 mil. euro

Retailerul de bricolaj Dedeman inaugurează o nouă...

Autor: Cristina Bellu

02.08.2017, 11:46 259

Dedeman, cea mai mare afacere antreprenorială românească construită de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl, a deschis astăzi un nou magazin în Iaşi, după o investiţie de 16,5 mil. euro.

Unitatea se întinde pe o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi şi înlocuieşte magazinul situat în Manta Roşie deschis în 2004.

“Prin înlocuirea magazinului din Manta Roşie cu această nouă investiţie dorim să le oferim clienţilor noştri un magazin mai accesibil, mai bine structurat şi organizat. Din păcate, deşi a trecut prin numeroase procese de modernizare, fostul magazin nu mai putea fi adus la standardele noastre actuale.”, explică Dragoş Pavăl, Preşedinte Dedeman.

Compania a avut anul trecut afaceri de 1,17 miliarde de euro şi un profit net de peste 160 de milioane de euro, în creştere cu 27% faţă de anul anterior, potrivit datelor Minis­terului Finanţelor.

Dedeman a investit în ultimii cinci ani în expansiunea puternică a reţelei de magazine. Spre exemplu, dacă în septembrie 2012 Dedeman avea 30 de magazine, în prezent are 47.

Retailerul a intrat în „clubul miliardarilor“, depăşind deja pragul de un miliard de euro business pe piaţa locală, consolidându-şi astfel poziţia atât la nivel naţional, cât şi regional, fiind inclusiv unul dintre cei mai mari jucători din bricolaj la nivelul Europei de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO