Retail&Agrobusiness

Traderii agricoli au pus umărul la creşterea comerţului cu ridicata cu 1,3% în primul trimestru

Traderii agricoli au pus umărul la creşterea...

Autor: Dana Ciriperu

15.05.2015, 00:08 296

Comerţul cu ridicata, o piaţă de 235 mld. lei (20% din cifra de afaceri totală din economie), a crescut cu 1,3% în primul trimestru din acest an, în principal pe baza avansului înregistrat de produsele agricole, arată datele INS.

Instituţia a început să publice doar în acest an raportări lunare în comerţul cu ridicata, sector pe care americanii îl numesc „wholesale”, până acum comerţul cu amănuntul fiind principalul reper în analiza consumului pe piaţa locală.

Datele publicate luna aceasta arată astfel că cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 1,3% în timp ce în comerţul cu amănuntul avansul a fost de 3% în primul trimestru. Comerţul cu ridicata este însă cel mai mare sector din economia locală, cu aproape 70.000 de companii, afaceri de 235 mld. lei şi peste 300.000 de salariaţi. În acest sector sunt active companii precum Metro, Selgros, Arabesque, Cargill, Polisano, P&G Distribution sau Samsung Electronics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO