Retail&Agrobusiness

Tranzacţie: Fabrica Alufix din Braşov, care produce folii de aluminiu, pungi şi alte produse de bucătărie şi catering, a fost preluată de compania ucraineană Biosphere Corporation

Tranzacţie: Fabrica Alufix din Braşov, care produce...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2023, 10:10 615

Biosphere, unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori de bunuri de uz casnic, igienă şi produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home din Europa de Est şi Asia Centrală, a achiziţionat fabrica Alufix, specializată în producţia de folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi şi alte produse de bucătărie şi catering, cu sediul în Făgăraş, judeţul Braşov.

Acţionarul unic al fabricii din Braşov este ALUFIX GMBH inregistrat in Austria, arata datele Confidas.

Prin această achiziţie, Biosphere îşi consolidează poziţia pe piaţa globală, extinzându-şi producţia în România.

În procesul de achiziţie, început în vara anului trecut şi finalizat recent, Biosphere a fost asistată legal de avocaţii ONV LAW, specializaţi în tranzacţii M&A.

“Echipa noastră a coordonat tranzacţia internaţională, care s-a încheiat cu succes şi care a avut ca obiect achiziţia întregii afaceri. Am efectuat raportul de due diligence, am întocmit documentele tranzacţiei, am participat la negocieri şi am coordonat activitatea juridică a celorlalte case de avocatură care au oferit suport în jurisdicţiile tuturor filialelor achiziţionate. Aceasta este o investiţie importantă pe piaţa de M&A din România, care devine treptat un hub regional important în Europa de Est”, spune Mihai Voicu, partener ONV LAW.

Investiţiile cu capital străin în România îşi continuă parcursul ascendent, pentru al doilea an la rând. Doar în luna februarie, piaţa locală a atras investiţii totale în capital social în valoare de 103 mil. euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrul Comerţului analizate de Casa de Avocatură ONV LAW.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO