Retail&Agrobusiness

Un furnizor al IKEA din Alba Iulia îşi majorează producţia cu 20%

Un furnizor al IKEA din Alba Iulia îşi majorează...

Autor: Laurentiu Cotu

03.08.2015, 00:06 568
Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 52 mil. lei (11,7 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută în principal de comenzile în creştere la export, dar şi de piaţa internă. Compania şi-a bugetat pentru acest an afaceri totale de peste 25 mil. euro.
 
„Avem asigurată cu comenzi toată producţia până la finalul anului. Preconizăm punerea în funcţiune în luna octombrie a încă unui cuptor de ardere rapidă a porţelanului, al cincilea, care va duce la creşterea cu 20% a producţiei de porţelan“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.
 
Compania şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 3,5 mil. euro, ce presupune instalarea a încă unui cuptor de ardere a porţe­la­nului, dar şi îmbunătăţirea logisticii de aprovizionare şi distribuire a produselor. Cel de-al cincilea cuptor va duce la o capacitate totală de pro­ducţie de 15.000 de tone de por­ţelan anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO