Retail&Agrobusiness

Un producător de paste din Satu Mare: Nu prea suntem băgaţi în seamă de marii retaileri, dar insistăm

Un producător de paste din Satu Mare: Nu prea suntem...

Autor: Roana Rotaru

12.01.2017, 00:05 1750

Compania Novita Impex din Satu Mare, care produce paste făinoase, deţinută de antreprenoarea Margareta Ardelean, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 3,3 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de anul pre­cedent, vânzări totale re­zul­­tate din pro­duc­ţ­ia şi comer­cializarea a 700 de tone de pa­s­te. 

„Brandul nou cu denumire maghiară - Szatmari -  ne-a propulsat vânzările în 2016 faţă de anul precedent, precum şi colaborarea cu noi magazine din sudul ţării, din judeţele Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj.  Per total cifra de afaceri a crescut cu noul brand, care a fost distribuit atât noilor  parteneri, cât şi clienţilor vechi”, a declarat pentru ZF Cristian Ardelean, directorul de vânzări al companiei Novita Impex, fiul pro­prietarei. 

Anul acesta repre­zentanţii fabricii de paste din Satu Mare speră să găsească noi parteneri comerciali în rândul ma­rilor reţele de co­merţ modern şi mi­zează pe o creştere a cifrei de afaceri de mi­nimum 30% ca urmare a investiţiilor de 400.000 de euro făcute în tehno­logie. „Noi ne-am pro­pus pentru 2017 o creş­tere a cifrei de afaceri de 40%,  dar un 30% atin­gem sigur deoarece sun­tem în discuţi cu retai­lerii mari. Avem un potenţial mult mai mare având în vedere investiţiile care s-au făcut acum un an şi jumătate pe fluxul tehnologic, în ultilaje performante din Italia, uscătoare şi silozuri. Anul acesta vrem să producem undeva la 1.000 tone de paste”,  a spus directorul de vânzări al companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO