Retail&Agrobusiness

Bucurestenii cheltuie in magazine de doua ori mai mult decat moldovenii

Bucurestenii cheltuie in magazine de doua ori mai mult decat moldovenii
25.03.2010, 15:06 26

Locuitorii Capitalei consuma de doua ori mai mult decat cei dinMoldova, cea mai saraca regiune a tarii, potrivit datelor dintr-unstudiu al companiei de cercetare de piata MEMRB.

Consumul per capita in Bucuresti este cu 63% mai mare fata demedia tarii, in timp ce in Moldova acesta se situaza la 68% dinmedia nationala, ceea ce reconfirma discrepantele foarte mari intrecea mai saraca si cea mai bogata regiune a tarii la nivelul puteriide cumparare.

Produsul Intern Brut (PIB) pe locuitor exprimat in putereastandard de cumparare (purchasing power standard, PPS) plaseazanord-estul Romaniei pe penultimul loc in UE, cu 27% din mediacomunitara, singura regiune mai saraca fiind Severozapaden dinBulgaria, cu 26% din medie, potrivit datelor prezentate recent deEurostat.

Transilvania este a doua mare regiune cu o putere de cumpararepeste media la nivel national (cu 2%, in vest diferenta fiind de7%). De cealalta parte, Muntenia este sub media consumului percapita la nivelul tarii (cu 96%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO