Retail&Agrobusiness

Trei hipermarketuri si sase supermarketuri noi in Bucuresti. Sunt cozile mai mici?

31.12.2008, 00:00 119

Cate un hipermarket Carrefour, Auchan si Real nou in Bucuresti precum si sase noi supermarketuri au fost deschise anul acesta in Bucuresti. Luand in calcul acest lucru si criza financiara care isi va lasa amprenta si in consum, sunt cozile din supermarketuri mai mici decat anul trecut de sarbatori?

Carrefour a deschis in vara un hipermarket de 4.000 de metri patrati in centrul comercial Vitantis din Bucuresti, cea de-a sasea unitate a retailerului francez din Capitala. Astfel, compania si-a pastrat pozitia de lider in clasamentul celor mai mari retaileri alimentari din Bucuresti, dupa suprafata de vanzare.

Tot in sudul orasului s-a extins in acest an si Real, divizia de hipermarketuri a grupului german Metro. Compania a inaugurat in primavara o unitate de 7.300 de metri patrati in cartierul Berceni, printr-o investitie de 22,5 mil. euro.

Un alt retailer francez, Auchan, care detine cele mai mari hipermarketuri din Romania, a deschis in aceasta luna un magazin in cartierul Militari, in urma unei investitii de circa 20 mil. euro. Unitatea face parte din parcul comercial Militari Shopping Center dezvoltat de Atrium European Real Estate, a carui extindere va fi finalizata in aprilie 2009.

Pe segmentul supermarketurilor din Capitala, cel mai activ jucator a fost si in acest an Mega Image, companie detinuta de grupul belgian Delhaize. Mega Image s-a extins in 2008 cu cinci locatii noi, prin investitii estimate de retailer la 1-2 mil. euro per unitate si a rebranduit 10 din cele 14 supermarketuri La Fourmi preluate in acest an de la Global Finance.

Anul 2008 a marcat intrarea retelei de magazine cu discount Profi in Capitala cu propriul brand. Retailerul de origine franceza detine si 9 magazine Albinuta in Bucuresti, preluate in 2007 de la compania lituaniana Maxima Lt.

Un alt retailer nou pe piata din Bucuresti, insa pe segmentul de bricolaj, este lantul de magazine OBI, parte a grupului german Tengelmann. OBI a deschis in decembrie prima unitate a sa din Capitala si a doua din reteaua din Romania, in urma unor investitii de circa 5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO