Companii

Retailul modern ar putea avea vânzări între 700 de milioane şi 1 mld. euro în decembrie

Retailul modern ar putea avea vânzări între 700 de milioane şi 1 mld. euro în decembrie

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

25.12.2011, 17:53 401

Vânzările celor 14 jucători din retailul modern s-ar putea situa între 700 mil. euro şi 1 miliard de euro în luna decembrie a acestui an, potrivit calculelor ZF care au la bază o pondere de 10-15 procente a vânzărilor din ultima lună din an în totalul vânzărilor dintr-un an.

Retailul modern a avut anul trecut vânzări totale de 29 mld. lei (7,1 mld. euro). În condiţiile în care cei mai mulţi retaileri au anunţat afaceri în creştere şi au deschis circa 150 de magazine în 2011, ZF a luat în calcul vânzări totale de peste 7 mld. euro în 2011 în retailul modern.

Retailerul belgiano-francez Cora spune că vânzările din luna decembrie vor fi cu 1-2% mai mari decât anul trecut. Mai mult vânzările din ultima lună din an reprezintă 10% din totalul vânzărilor anuale.

În condiţiile în care anul trecut afacerile companiei au fost de 327,8 mil. euro, iar estimările pentru acest an sunt de uşoară creştere, în decembrie vânzările urmează să se situeze între 33 şi 35 mil. euro, potrivit calculelor ZF. Calculele ZF au la bază cifra de afaceri de anul trecut, estimarea pentru acest an şi ponderea vânzărilor din decembrie.

Lejeune mai spune că în ultima lună din an cei mai mulţi români cumpără jucării şi mâncare, iar între alimente ciocolata este cel mai bine vândut produs.

De asemenea, centrul comercial AFI Palace Cotroceni a anunţat că anul trecut în luna decembrie toţi retailerii prezenţi au vândut de 20 de milioane de euro. Pentru acest an oficialii companiei vorbesc de creştere. Ancora AFI Palace Cotroceni este un magazin Real.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO