Companii

Revine încrederea în economie: patru din zece manageri din companii văd creşteri în acest an

Revine încrederea în economie: patru din zece manageri...

Autor: Dana Ciriperu

22.01.2015, 00:06 188
Executivii companiilor din România sunt cei mai op­timişti din Europa în ceea ce priveşte perspectiva creş­terii veniturilor companiilor lor în următorul an. Astfel, dacă în 2013 doar 39% dintre managerii firmelor locale aveau estimări foarte optimiste legate de creş­te­rea veniturilor, în acest an ponderea lor a urcat la 44%, con­form rezultatelor sondajului PwC Global CEO Survey 2015.
 
Cu acest nivel, managerii locali îi depăşesc ca nivel al optimismului pe cei din Germania, Spania sau Ita­lia. La polul opus, cel mai scăzut nivel de încredere este înregistrat de executivii din Rusia, după cum arată da­tele companiei de consultanţă şi audit Pricewater­houseCo­opers (PwC), care a realizat pentru acest studiu 1.322 de interviuri în 77 de ţări în ultimul trimestru al anu­lui 2014.
 
În România, au fost realizate 63 de interviuri cu direc­torii generali locali. Rezultatele studiului au fost făcute publice ieri în cadrul deschiderii evenimentului anual World Economic Forum de la Davos, Elveţia.
 
În România sunt active 640.000 de companii dintre care aproape 190.000 au cifră de afaceri zero. Universul com­paniilor locale înseamnă o cifră de afaceri anuală cu­mu­lată de 1.120 mld. lei (250 mld. euro) şi peste 4 mi­lioa­ne de salariaţi, iar marja de profit atârnă într-un firav 1,5%.
 
Studiul PwC mai arată că alţi 40% dintre manageri dau dovadă de optimism moderat când vine vorba de creşterea veniturilor în acest an. Pe termen mediu, directorii generali din România sunt încă şi mai încrezători, 54% spunând că sunt foarte siguri de perspectivele de creştere ale companiilor lor în următorii trei ani (media la nivel global este de 49%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO