Companii

Rewe: inca 30 mil. euro pentru sase XXL

02.07.2003, 00:00 36



Grupul german Rewe va investi in acest an si in anul urmator 30 - 35 de milioane de euro pentru deschiderea a sase noi magazine XXL Mega Discount!, doua dintre acestea urmand sa fie situate in Bucuresti, a declarat directorul general al companiei, Rainer Exel.



"Planurile pe termen mediu prevad inca doua lansari pentru Bucuresti anul acesta si alte patru in 2004. Fiecare deschidere implica o investitie de 5-6 milioane euro", a precizat Exel.



De asemenea, reprezentantul Rewe a aratat ca Bucurestiul se afla in capul listei de optiuni deoarece aici este concentrata 10% din populatia activa a tarii. "Celelalte orase prevazute in planurile de extindere se situeaza in sudul tarii si au peste 100.000 de locuitori", a mai spus Exel.



In prezent, numarul magazinelor XXL Mega Discount! este de patru - unul in Bucuresti- inaugurat in aprilie 2001- unul la Sibiu si cate unul la Targoviste si Buzau.



Valoarea investitiilor realizate pana in momentul de fata de compania germana se ridica la 30 de milioane de euro, suma care include deschiderile celor patru magazine si investitiile in sediul central si personal.



Compania are in acest moment 500 de angajati permanenti pentru administrarea magazinelor, urmand ca acestora sa li se adauge cate 125 angajati pentru fiecare magazin nou.



Pe piata romaneasca, Rewe mai este prezenta si prin lanturile de magazine Billa si Selgros Cash & Carry. Grupul german Rewe Zentral AG KA¶ln, infiintat in urma cu 75 de ani, ocupa locul trei in comertul european, cu mai mult de 11.500 de magazine in 11 tari si peste 120.000 de angajati permanenti. Cifra de afaceri a grupului a fost, in 2002, de 37,4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24