Companii

Roche face peste 100 mil. euro cu trei medicamente. Vedeti care sunt ele!

02.02.2010, 23:12 52

Neorecormon (insuficienta renala), Pagasys (hepatita) si Avastin(cancer), cele mai vandute medicamente din Romania si care apartincompaniei elvetiene Roche, au cumulat anul trecut vanzari de circa108 mil. euro, adica aproximativ 5,2% din piata farmaceutica,conform datelor companiei IMS Health.

Aceste medicamente sunt incluse in programe nationale, costullor fiind integral suportat de Casa de Asigurari de Sanatate.

Vedeti cum arata topul celor mai vandute medicamente dinRomania

Roche a fost in 2009 liderul pietei farmaceutice, pozitie pecare in prezent a pierdut-o in urma preluarii Zentiva de catreSanofi-Aventis.

Roche are in portofoliu numai produse care se elibereaza pe bazade prescriptie si care sunt folosite in anemie, bolicardiovasculare, ale sistemului nervos central, cancer, transplant,virologie. Compania produce si medicamentul antiviral Tamiflufolosit in tratamentul gripei.

La nivelul pietei farmaceutice se observa o concentrareputernica in cazul primelor 20 de produse.

"Peste 20% din piata este concentrata in top 20 branduri, cares-au bucurat ca si grup de un avans mai mare de 22% in 2009 fata de2008", a spus Corina Ciolan, directorul general al IMS HealthRomania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO