Companii

Rolls Royce: Contam pe vanzari de 4-5 unitati in acest an

30.06.2006, 20:26 37

Producatorul de lux britanic Rolls Royce estimeaza pentru acest an vanzari de 4-5 unitati pe piata romaneasca, valoarea comparabila cu numarul total de masini pe care le-a vandut pana acum in Romania.
"Au fost vandute doua automobile Rolls Royce Phantom in Romania, alte trei fiind cumparate direct de la dealeri din afara tarii. Speram ca in acest an sa obtinem aceleasi rezultate, adica patru-cinci masini vandute", spune Harald Hofmarksrichter directorul de vanzari la nivel mondial al marcii britanice aflate in portofoliul grupului german BMW.
Cele cinci masini vandute in acest an vor include atat modelul Rolls Royce Phantom, cat si varianta cu ampatament marit a acestuia, lansat in aceasta saptamana in Romania.
"Clientii potentiali pentru Rolls Royce au in general o avere de peste 30 de milioane de dolari, cel putin trei case in intreaga lume si intre 6 si 12 de masini in garaj. Sunt 60.000 de astfel de oameni in intreaga lume", a spus Hofmarksrichter.
El a spus ca desi vin din medii diferite, nu exista diferente semnificative intre clientii din Romania si cei din Occident sau cei din Orientul Mijlociu. Clientii sunt in cea mai mare parte barbati, proprietari de companii sau celebritati, cu varste cuprinse in general intre 28 si 90 de ani.
Numarul de masini vandute in Romania nu justifica insa infiintarea unei reprezentante, activitatea comerciala fiind in prezent derulata prin intermediul importatorului grupului BMW, Automobile Bavaria.
"Daca vinzi doar cateva masini pe o piata nu se justifica un service sau un showroom propriu. Peferam sa investim in cresterea notorietatii marcii. In acest sens organizam o data sau de doua ori pe an, in tarile unde nu avem reprezentante, intalniri cu potentialii clienti", a mai spus oficialul Rolls Royce.
Marca britanica nu este singura din segmentul de lux sau superlux care este prezenta direct sau indirect in Romania. Maybach, Rolls Royce, Bentley, Lamborghini, Maserati si Ferrari au ajuns deja la vanzari totale de peste 80 de unitati.
Marca britanica Rolls-Royce este detinuta de la inceputul anului 2003 de grupul german BMW si a realizat anul trecut vanzari de aproape 800 de unitati, ceea ce reprezinta un record pentru ultimii 15 ani.
In urmatorii ani va fi lansat pe piata si al doilea model de dupa intrarea marcii sub umbrela BMW - varianta cabriolet a Rolls Royce Phantom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24