Companii

România a coborât pe locul opt în topul vânzărilor Dacia din Europa

Sandero a stat la baza creşterii vânzărilor Dacia din primele şase luni

Sandero a stat la baza creşterii vânzărilor Dacia din primele şase luni

Autor: Bogdan Alecu

05.08.2013, 10:00 1181
România a coborât pe locul opt la nivelul înmatriculărilor Dacia din Europa în primul semestru al acestui an, de pe locul şase, în acelaşi interval din 2012, potrivit datelor asociaţiilor constructorilor auto din Europa centralizate de ZF.
 
Evoluţia a fost determinată de scăderea puternică a pieţei locale cumulată cu creşte­rea vânzărilor în Europa de Vest. Pieţe precum Franţa şi Germania au crescut cu aproape 10%.
 
Astfel a fost depăşită nu doar de Franţa şi Germania, ci şi de Italia, Turcia, Spa­nia, şi mai nou chiar de Belgia şi Marea Bri­tanie, Regatul Unit fiind, alături de Ir­landa şi Ci­pru, cea mai nouă piaţă pentru mar­ca autohtonă.
 
Înmatriculările Dacia pe piaţa din Marea Bri­tanie au atins un nivel de aproape 7.000 de unităţi în prima jumătate a acestui an, po­trivit datelor Societăţii Producătorilor şi Co­mer­cianţilor de Automobile, în timp ce în ace­laşi interval de timp în România s-au în­ma­triculat mai puţin de 6.500 de autoturisme Dacia. Mai mult, dacă tendinţa actuală va con­tinua, la finalul anului când vor fi luate în cal­cul şi pie­ţe­le africane precum Maroc şi Algeria, Româ­nia ar putea ieşi din top 10, mai ales că cele două pieţe au depăşit-o pe cea locală în 2012. 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO