Companii

Românii vor cheltui peste 8 mil. euro în acest an pentru croaziere

Românii vor cheltui peste 8 mil. euro în acest an pentru croaziere

Autor: Mediafax

24.07.2011, 15:03 334

Peste 9.000 de români vor pleca în acest an în excursii pe vasede croazieră şi vor plăti pe vacanţe mai mult de opt milioane deeuro, după ce în 2010 cheltuielile aferente celor 8.000 de turiştiau fost de 6,5 milioane de euro, potrivit agenţiilor specializateîn acest tip de turism.

"Circa 9.000 de români vor călători în acest an pe vasele decroazieră din întreaga lume, în creştere semnificativă faţă de anulanterior, când au fost aproximativ 8.000 de turişti. Cheltuieliletotale pentru cazarea pe vase sunt estimate la peste 8 milioane deeuro, faţă de 6,5 milioane de euro anul trecut", a declarat pentruMEDIAFAX Nicolae Demetriade, proprietarul agenţiei de turism WorldTravel, prin intermediul căreia vor pleca în acest an pe croazierepeste 2.000 de români, cu 20% mai mult comparativ cu anultrecut.

Potrivit lui Demetriade, care vinde vacanţe pe vaselecompaniilor Royal Caribbean, Celebrity Cruises şi Azamara,creşterea se datorează şi numărului mare de vase de croazierăintroduse înexploatare de grupul Royal Caribeann pe destinaţii dinEuropa, dar şi lansării celor mai mari nave din lume, Oasis of theSeas şi Allure of the Seas, cu capacităţi de 5.400 pasageri şi3.000 de membri ai echipajului.



Pe cele două nave, lansate acum doi ani, respectiv anul trecut, şicare fac croaziere în Caraibe, şi-au facut vacanţele peste 100 deromâni, care au cheltuit, în medie, 1.000-1.200 de euro.



Cele mai solicitate vacanţe la World Travel sunt croazierele înţările nordice, pe al căror traseu este inclus şi Sankt Petersburg,dar şi circuite în America de Sud, cu plecare din Chile, până laCapul Horn, strâmtoarea Magelan, Argentina şi Uruguay.



Cei care se ocupă de croaziere spun că acest tip de turism a fosttot timpul pe un trend ascendent, nu doar în România, ci înîntreaga lume. Dovadă este şi numărul mare de nave care se lanseazăîn fiecare an, din ce în ce mai mari şi cu tot mai multefacilităţi.



Cu toate creşterile din ultimii ani, nu există români care să îşifi achiziţionat apartamente pe vase de croazieră.

"Singurul vas de croazieră care oferă această şansă este TheWorld, unde un apartament costă între 3 şi 10 milioane de dolari.Vasul oferă proprietarilor şansa să navigheze anual în 250 deporturi din întreaga lume", a afirmat Demetriade. Citiţi mai multdespre pachetele de croaziera cumparate de români pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO