Companii

Romaqua isi mareste expunerea pe piata apelor minerale

01.02.2005, 00:00 38

Romaqua Group, imbuteliatorul apei minerale Borsec, va investi, in urmatorii doi ani, 10 milioane de euro, pentru extinderea capacitatilor de productie si construirea unei noi fabrici la Busteni, a declarat presedintele firmei, Octavian Cretu.
"Anul viitor vom incepe constructia unei fabrici noi, in care va fi obtinuta o noua gama de produse. Pentru aceasta fabrica, precum si pentru extinderea capacitatii existente de la Busteni vom investi circa 10 milioane de euro", a adaugat presedintele Romaqua Group.
In prezent are loc extinderea capacitatii de productie de la Busteni, unde se imbuteliaza sucuri.
"Se lucreaza la montajul liniilor de productie pentru apa minerala plata si pentru un produs nou", a spus Cretu.
Pentru acest an, investitiile grupului vor viza mai ales activitatile de promovarea a produselor.
"Vom investi patru milioane de euro pentru consolidarea pe piata a companiei, adica in depozite, vitrine si in alte actiuni promotionale prin care urmarim extinderea marcilor Romaqua pe piata", a precizat Cretu.
Anul trecut, firma a intrat si pe piata cafelei, in urma unei investitii intr-o linie de prajire si ambalare in Bucuresti.
"Pentru acest an, ne dorim o crestere a ponderii vinzarilor de cafea in cifra de afaceri de pina la 5%", a precizat Cretu.
In ceea ce priveste vinzarile de bauturi racoritoare, oficialul firmei apreciaza ca acestea vor reprezenta 20-25% din cifra de afaceri, fata de 9% in 2004.
Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1.602 miliarde lei, in crestere cu 30% fata de 2003, peste 90% din incasari fiind asigurate de vinzarile de apa minerala.
"Cresterea cifrei de afaceri de 30% va continua si in 2005, in conditiile in care ne vom consolida pozitia pe piata sucurilor", a afirmat Cretu.
Potrivit datelor prezentate de companie, Romaqua detine 19% din piata apelor minerale si a sucurilor.
Compania este detinuta in proportie de 98% de Romaqua Holdings SA, fosta Comchim Bucuresti, societate specializata in importul si comercializarea de produse chimice si farmaceutice.
Ambele afaceri sunt controlate de patru persoane fizice romane, principalul actionar fiind Octavian Cretu.
Romaqua Group mai detine o licenta de exploatare a unei surse de apa minerala, la Stanceni, judetul Mures, volumul imbutelierilor anuale fiind mai redus - circa 25 milioane litri, din cauza accesului dificil la reteaua de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO