Companii

Rombat investeste 9 mil. euro in reciclarea bateriilor

06.06.2007, 18:45 56

Compania Rombat din Bistrita, principalul producator autohton de baterii pentru autoturisme, va investi 9,2 mil. euro in acest an pentru colectarea bateriilor uzate la nivel national, acestea urmand sa fie reciclate la cele doua fabrici pe care compania le detine la Copsa Mica.
Pana in prezent, compania a investit peste 1,5 milioane de euro in centrele de productie, potrivit informatiilor companiei.
Din bateriile uzate compania recupereaza plumbul si polipropilena, reusind astfel sa se scada din pretul de productie al bateriei.
Compania Rombat din Bistrita a realizat in primele trei luni din acest an o cifra de afaceri de peste 9 milioane de euro, valoare reprezentand o crestere de 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand acest indicator s-a cifrat la 6,45 milioane euro. In aceeasi perioada compania a realizat un profit brut de un milion de euro.
In urma evolutiei inregistrate pe primele trei luni ale anului conducerea companiei a modificat in sens pozitiv estimarile legate de evolutia cifrei de afaceri pentru acest an, iar in prezent, cifra de afaceri preconizata pentru 2007 este de 38 de milioane de euro, in crestere cu 22% fata de 2006.
Rombat si-a mai bugetat pentru acest an investitii de peste 6,5 mil. euro. Compania produce baterii destinate atat automobilelor, autocamioanelor, cat si locomotivelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO