Companii

Romgaz se apropie de clubul companiilor miliardare in euro

25.01.2007, 18:48 17

Producatorul de gaze Romgaz Medias, una dintre cele mai valoroase companii aflate in portofoliul statului, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 866 mil. euro, in crestere cu 41% comparativ cu aceeasi perioada a 2005, potrivit datelor preliminare ale companiei. Profitul net estimat pentru anul trecut este in valoare de aproximativ 100 mil. euro, in crestere cu 30% comparativ cu sfarsitul anului 2005.
Unul dintre cei mai importanti factori care sustin rezultatele Romgaz este cresterea tarifelor la gaze naturale, precum si a capacitatilor de inmagazinare ale companiei.
La sfarsitul anului trecut, mia de metri cubi de gaze la consumatorul final ajunsese la un pret de 260 de euro, dupa scumpirea din noiembrie de 8,5% provocata de cresterea costurilor de productie cu 20% a celor doi producatori interni Petrom, respectiv Romgaz. Bugetul de investitii pentru anul 2007 este de 187 mil. euro, structurat pe aceleasi obiective ca in anul precedent si anume lucrari de foraj si cercetare geologica, dezvoltarea capacitatii de inmagazinare si modernizarea utilajelor.
Romgaz asigura aproape jumatate din productia anuala de gaze naturale, de circa 13 miliarde de metri cubi, celalalt mare producator fiind Petrom.
Ministerul Economiei detine 85% din actiunile Romgaz, iar un pachet de 15% este detinut de Fondul Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO