Companii

Rompetrol imprumuta 30 mil. euro

07.09.2007, 19:05 15

Unicredit Tiriac Bank imprumuta Rompetrol cu suma de 30 de milioane de euro, scadenta la 12 luni de la data semnarii contractului, respectiv data de 20 iulie 2007, a anuntat ieri Rompetrol SA intr-un comunicat transmis Bursei de Valori.
Cele cinci firme care vor beneficia de imprumut sunt Rompetrol Group NV, Rompetrol Downstream, Palplast, Rom Oil si Rompetrol SA.
Actionarii Rompetrol SA au aprobat garantarea creditului prin ipotecarea unui imobil din Bucuresti, cesiunea creantelor avand ca obiect incasarile si veniturile prezente si viitoare ale firmei si un drept de garantie reala mobiliara asupra soldurilor conturilor si subconturilor deschise sau care vor fi deschise de firma la Unicredit Tiriac Bank.
Totodata, actionarii au mai avizat constituirea unui nou punct de lucru al companiei, cu sediul in Bucuresti.
Rompetrol SA este operatorul rafinariei Vega, una din cele doua detinute de grupul Rompetrol.
Din grupul Rompetrol fac parte 40 de companii cu activitati in 13 tari. Printre activitatile de baza se regasesc rafinare, explorare, distributie, servicii industriale, logistica, marketing, dar si servicii de turism si transport aerian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24