Companii

Rompetrol vrea să se extindă în Moldova şi are în plan zece benzinării pentru 2011

Autor: Roxana Petrescu

25.12.2010, 18:06 27

Rompetrol, al doilea jucător din piaţa locală, dar care are oprezenţă internaţională fiind activ în 12 pieţe, spune că anulviitor intenţionează să deschidă zece benzinării în Moldova, astfelcă la finalul anului 2011 compania va fi prezentă în această piaţăcu un număr de 50 de puncte de alimentare.


Staţiile vor fi deschise alături de parteneri locali, astfel căacestea vor fi operate şi deţinute de anumiţi dealeri, dar vorfurniza numai produse Rompetrol şi vor purta semnele de identitatevizuală ale jucătorului petrolier.
"Am început pe această piaţă cu 11 puncte de alimentare. Obiectivuleste ca până la finalul anului 2010 să avem 40 de benzinării iaranul viitor să ajungem la 50. Ceea ce ne dorim este să creştem decinci ori numărul de benzinării cu care am pornit, după care ne vomopri", spune Saduokhas Meraliyev, CEO-ul grupului petrolierRompetrol.

Dincolo de operaţiunile din Moldova şi România, Rompetrol maieste prezent în pieţe precum Georgia, Ucraina, Franţa sauSpania.

În piaţa locală, grupul este activ prin intermediul unei reţelede benzinării de circa 450 de puncte de alimentare, formată dinbenzinării proprii, unităţi în sistem partner şi staţii mobileRompetrol Expres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO