Companii

Romportmet anunta un profit net de 3,7 mil. euro

31.01.2005, 00:00 13

Operatorul portuar Romportmet Galati a obtinut anul trecut un profit net preliminat de 3,7 milioane de euro, in crestere cu 13,3% fata de rezultatul din 2003.
Romportmet a realizat o cifra de afaceri de 9,8 milioane de euro, valoare cu 20,6% mai ridicata comparativ cu anul precedent.
La finalul lui 2004, compania avea datorii totale de 0,8 milioane de euro in timp ce creantele societatii se cifrau la 12,2 milioane de euro.
Romportmet urmeaza sa sa se divizeze in doua companii, din care una va prelua activitatea de productie a materialelor de constructii, iar cealalta va ramane cu activitatea de servicii portuare.
Operatorul portuar este controlat de fondul american de investitii Broadhurst, care detine 78,2% dn actiuni.  Divizia de materiale de constructii urmeaza sa fuzioneze cu un alt producator de materiale de constructii apartinand Broadhurst, Elpreco Craiova.  Romportmet hotarase anul trecut sa intre si pe aceasta piata a materialelor de constructii, compania planificand o investitie de aproximativ 3,4 milioane de euro pentru pentru punerea in functiune a unei linii de fabricatie a pavelelor.
Actiunile Romportmet sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie care a implicat aceste titluri perfectandu-se la pretul de 40.000 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 35,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO