Companii

Romstal va investi 30 mil. euro intr-o fabrica in Arges

Romstal va investi 30 mil. euro intr-o fabrica in Arges

Enrico Perini, presedinte si actionar majoritar al grupului Romstal: Dezvoltarea fabricii se va realiza in etape din motive logistice. Am preferat sa incepem cat mai repede productia, urmand ca dupa trei ani sa se ajunga la capacitate maxima.

22.10.2007, 20:17 305

Noua fabrica Valrom, companie specializata in productia de tubulatura si fitinguri din materiale termoplastice, va fi situata pe un teren de circa 60 de hectare urmand sa fie inaugurata la inceputul lui 2009.
"Valoarea totala a investitiei va fi de 30 de milioane de euro si va fi esalonata pe trei ani. Fabrica va fi pusa in functiune la inceputul sau cel tarziu la mijlocul lui 2009. Dorinta noastra este sa dublam capacitatea de productie a companiilor Valrom si Valplast in urmatorii doi-trei ani, noua fabrica fiind un pas in acest sens", a declarat pentru ZF Enrico Perini, presedinte si actionar majoritar al grupului Romstal.
Dupa cum explica Perini, Romstal a preferat dezvoltarea treptata a fabricii de la Topoloveni, care va fi complet operationala in 2012, pentru a diminua timpul de asteptare pana la inceperea productiei.
"Dezvoltarea fabricii se va realiza in etape din motive logistice. Am preferat sa incepem cat mai repede productia, urmand ca dupa trei ani sa se ajunga la capacitate maxima", spune Perini.
In faza de start a productiei, fabrica va angaja 60-70 de persoane, urmand ca in 2012 numarul angajatilor sa ajunga la 300-400 de oameni. Liniile de productie vor fi de provenienta germana.
Valrom si Valplast, cei doi producatori de tevi si fitinguri ai grupului Romstal, detin trei centre de productie in Bucuresti si unul in Ucraina, la Vinita.
Cifra de afaceri cumulata a celor doua companii si a Belform Prod, producator de cazi cu hidromasaj, a fost de 68 de milioane de euro in primele opt luni ale acestui an, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a lui 2006.
Strategia de dezvoltare a grupului Romstal se bazeaza pe extinderea retelei de distributie a companiei la nivel regional, pe marirea capacitatii de productie a celor doi producatori de tevi si fitinguri si pe eficientizarea operatiunilor de pe piata locala. Unul dintre obiectivele companiei pe termen mediu si lung este sa devina cea mai extinsa retea de distributie de profil din estul Europei, dupa cum declara recent Perini.
Anul acesta Romstal a inaugurat fabrica Valrom de la Vinita, Ucraina, investitia initiala fiind de 3,5 milioane de euro, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie investite in dezvoltarea ei inca 1,5 milioane de euro. Investitia totala este estimata sa atinga nivelul de 10 milioane de euro, acesta fiind cel mai important centru de productie al Valrom si Valplast. Presedintele grupului a explicat ca Ucraina reprezinta de fapt o zona de trecere spre piata de profil din Federatia Rusa.
Grupul Romstal, cu afaceri de 310 milioane de euro in 2006, cuprinde compania omonima, cu cea mai mare pondere in cifra de afaceri, Valrom Industrie, Valplast Industrie, Belform Prod, Dezim Development, IOS Software Solutions, Center Service Instal, Autoklass Center si City Garden Distribution. Pentru anul in curs grupul si-a bugetat o cifra de afaceri de 430 de milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO