Companii

Romtelecom si Petrom, printre cele mai sigure companii

07.03.2007, 18:52 14

Romsuintest Peris, din sectorul agricol, Petrom Service din industria extractiva, Alro, din industria prelucratoare, compania de constructii Impact Developer Contractor, Porsche Romania, din industria auto, Romtelecom care are ca profil de activitate telecomunicatiile si IBM Romania sunt cele mai competitive companii in industria din care fac parte, arata un studiu realizat de agentia de rating Coface.
Companiile mentionate mai sus si-au depus bilantul conform reglementarilor armonizate cu directivele europene. In afara de acesta categorie mai exista categoria companiilor care au depus bilant simplificat si cea a firmelor ce au depus bilant tip microintreprinderi.
Dintre firmele care au depus bilantul simplificat, Coface a plasat in varful ierarhiei Avis 3000, Foraj Sonde Zadareni, Elit, Euro Construct Trading 98, Renault Industrie Roumanie, Grup Feroviar Roman si Oracle Romania.
In ceea ce priveste microintreprinderile, pe primele locuri se regasesc Garden Center Grup Bucuresti, Hesrom Targu Mures, Paoloni Industrie Jilava, General Construct Bacau.
Studiul include cifra de afaceri inregistrata pe 2005, activele si numarul de angajati ai companiilor.
Totodata, criteriile utilizate au fost gradul de indatorare, solvabilitatea si lichiditatea. Pentru ierarhizarea firmelor care au indeplinit criteriile de prag si cele doua criterii de eligibilitate (sa nu aiba datorii la stat sau pierderi), Coface a folosit un criteriu de marime, si anume volumul activitatii intreprinderii (cifra de afaceri inregistrata la sfarsitul lui 2004).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO