Companii

Romtelecom va ataca in instanta decizia ANSPDCP de amendare cu 5.000 de lei a operatorului

10.05.2010, 17:11 40

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piatalocala, va contasta in instanta decizia Autoritatii Nationale deSupraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)de amendare cu 5.000 de lei a operatorului, au declarat pentru ZFreprezentantii companiei.

"Nu suntem de acord cu interpretarea data de Autoritate in acestcaz si am hotarat deja contestarea in instanta a procesului verbalde sanctionare a companiei, urmand ca instanta de judecata sadecida", au declarat acestia.

ANSPDCP a amendat Romtelecom cu 5.000 de lei pentru utilizareadatelor clientilor companiei fara consimtamantul acestora inacordul cu Astra pentru oferirea unei polite cadou de asigurare alocuintelor. "S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cu amenda incuantum de 3.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucata utilizat datele fara consimtamantul expres si neechivoc alabonatilor, in temeiul art. 32 coroborat cu art. 5 din Legea nr.677/2001. De asemenea, S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cuamenda in cuantum de 2.000 lei pentru prelucrare nelegala adatelor, intrucat a utilizat datele abonatilor in alt scop decatpentru furnizare de servicii telefonice, in temeiul art. 32coroborat cu art. 4 din Legea nr. 677/2001", au declaratreprezentantii institutiei. Potrivit acordului dintre Astra siRomtelecom, un milion de clienti ai operatorului trebuiau saprimeasca impreuna cu factura o asigurare de locuinta, gratuita inprimele trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO