Companii

rupul german de lactate Meggle va folosi liniile de productie ale Lactag Arges

28.08.2007, 18:02 53

Dupa ce a tatonat piata pentru o achizitie, grupul german Meggle a semnat un parteneriat cu producatorul Lactag din judetul Arges, in urma caruia o parte dintre produsele Meggle prezente in magazinele din Romania sunt fabricate pe liniile de productie ale Lactag.
In urma acestui parteneriat, Lactag ar putea ajunge de la afaceri de aproape 4 mil. euro in 2006 la un business de 50-60 mil. lei (15-18 mil. euro), la nivelul anului 2009.
Reprezentantii Meggle, lider european pe piata untului, au semnat acest parteneriat dupa ce au evaluat mai multe fabrici de lactate pe piata locala, fara a finaliza vreo achizitie. Portofoliul Meggle prezent pe piata locala se imparte intre produsele fabricate de catre Lactag si cele importate de la fabricile din Slovacia si Germania.
"Am semnat un parteneriat cu Meggle pentru productia de smantana si iaurturi, parteneriat care va fi extins in perioada 2008-2009 atat la nivelul gamei de produse si al tipurilor de ambalaje disponibile, cat si la nivelul productiei printr-o investitie in extinderea fabricii", a declarat Niculae Oita Marinescu, directorul general al Lactag.
Reprezentantii Meggle Romania au confirmat parteneriatul cu producatorul din judetul Arges si au precizat ca acesta va fi extins in perioada urmatoare printr-o investitie care urmeaza sa fie discutata de reprezentantii celor doua companii pana la finalul anului.
Reprezentantul Lactag a precizat ca, daca anul trecut (primul an de colaborare intre cele doua companii) produsele sub brand Meggle au adus circa 10-15% din vanzarile companiei, anul acesta ele vor ajunge la 30% din total, fiind estimat ca in 2008 brandul Meggle sa reprezinte peste 50% din cifra de afaceri a Lactag.
"Actuala faza a parteneriatului presupune faptul ca noi producem pentru ei, in timp ce ei platesc produsele la rampa si se ocupa de distributie si de marketing", a mai precizat directorul general al Lactag.
Parteneriatul incheiat de cele doua companii, Meggle si Lactag, este al doilea de pe piata locala, dupa ce grupul olandez Campina a semnat o "alianta" similara cu producatorul Covalact din Sfantu Gheorghe.
Potrivit unor informatii anterioare, intre cele doua companii au existat si tatonari privind o eventuala vanzare a unui pachet de actiuni Covalact, tatonari care insa nu s-au finalizat intr-o tranzactie. In schimb, Covalact a semnat recent un acord privind vanzarea unui pachet de 70% din companie catre fondul de investitii SigmaBlezyer Southeasr European Fund IV (SBIF IV), intr-o tranzactie estimata la 7 mil. euro.
Lactag este unul dintre cei mai activi jucatori din industria produselor lactate, compania incheind anul trecut o tranzactie prin care a vandut una dintre liniile detinute la Campulung catre compania daneza Nordex Foods.
Lactag (LACT) este listata pe piata Rasdaq, compania avand o capitalizare bursiera de 5,7 mil. lei (1,7 mil. euro). In primul semestru din acest an, compania a raportat o cifra de afaceri de 7,7 mil. lei (2,3 mil. euro), cu aproape 200.000 de euro mai mult fata de aceeasi perioada din 2006. Actionarul majoritar al Lactag este Atlantic Invest Group din Pitesti, cu circa 75% din actiuni, in timp ce Gabriel Manu detine 7% din titlurile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO