Companii

Rusii aduc inca 14,6 milioane de euro la Industria Sarmei

20.05.2005, 12:04 26

Combinatul siderurgic Mechel Campia Turzii, fost Industria Sarmei, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu circa 18 milioane de euro (655 mld. lei), prin emisiunea a 11,3 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 58.000 lei.

Din acesti bani, aproximativ 14,6 milioane de euro reprezinta aport de capital din partea actionarului majoritar al companiei cu capital rusesc Mechel Trading Elvetia, aceasta fiind una din obligatiile prevazute in contractul de privatizare a societatii.

Mechel a realizat deja investitii importante intr-o sectie moderna de trefilare sarma, cu o capacitate de productie de 50.000 de tone pe an, sectie care va fi pusa in functiune in acest an.

Producatorul de laminate, sarma a fost privatizat in 2003, cand a fost preluat de compania elvetiana Conares Trading. Ulterior, Conares, care controleaza si combinatul de oteluri speciale COS Targoviste, a devenit operatorul grupului metalurgic rus Mechel pentru activitatile din afara Rusiei.

In prezent, capitalul social al Mechel Campia Turzii este de 45,1 milioane de euro (1.634 mld. lei). Grupul Mechel controleaza 80,7% din actiunile combinatului din Campia Turzii.

Principalul actionar minoritar al companiei este SIF Banat-Crisana, care detine 16,3% din actiuni, in timp ce AVAS detine 1,3% din actiuni.

Anul trecut Mechel Campia Turzii a realizat o cifra de afaceri de 103 milioane de euro (4.165 mld. lei), de circa doua ori mai mare comparativ cu 2003, reusind sa-si reduca pierderile cu peste 60%, pana la 1,7 milioane de euro.

Actiunile companiei sunt listate pe Bursa Electronica RASDAQ, ultimele tranzactii cu aceste titluri derulandu-se in jurul pretului de 13.000 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii se ridica la peste 10 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO