Companii

Ruşii de la Lukoil au făcut primul milion de euro din soare cu proiectul fotovoltaic din Ploieşti

Pro­iec­tul Lukoil are o capacitate de 9 megawaţi

Pro­iec­tul Lukoil are o capacitate de 9 megawaţi

Autor: Roxana Petrescu

23.04.2015, 00:06 674
Lukoil Energy&Gas România, companie controlată de grupul petrolier rusesc Lukoil, a încasat primul milion de euro din energia solară după ce la mijlocul anului trecut firma a finalizat investiţia într-un parc fotovoltaic de 9 megawaţi pe un teren amplasat lângă rafinăria Petrotel din Ploieşti.
 
Potrivit informaţiilor pu­bli­cate pe site-ul Transe­lec­tri­ca, transportatorul naţional de energie electrică, parcul so­lar al ru­şilor a în­ceput să pri­mească cer­tificate verzi, prin­cipa­lul instru­ment prin care sunt spri­jinite in­vestiţiile în energia rege­ne­rabilă, din iulie anul trecut. De atunci şi până la finalul lunii februarie 2015, Lu­koil a încasat peste 21.000 de certifi­cate verzi în contul unei producţii de ener­gie de 0,7 gi­gawaţi-oră. Cum anul trecut media de preţ pe certificatul verde a fost de circa 32 de euro, iar pe primele două luni ale acestui an me­dia a fost de 29 de euro, iar preţul energiei a fost în me­­die de circa 35 de euro anul trecut şi 38 de eu­ro în primele două luni ale acestui an, re­zultă că Lukoil a obţinut venituri de circa un mi­­­lion de euro din exploatarea pro­iectului solar.
 
Ruşii de la Lukoil şi-au anunţat intenţia de a intra în domeniul producţiei de energie verde la finalul anului 2013 în urma ecologizării unui teren de 8 hec­tare care a­par­­ţine rafi­năriei Pe­­trotel din Plo­ieşti. Pro­iec­tul are o capacitate de 9 megawaţi, ceea ce presupune o in­ves­ti­ţie de circa 12 mili­oa­ne de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO