Companii

Sama Service schimba strategia si se extinde pe franciza

09.06.2006, 00:00 107

Reteaua de service specializat pentru roti Sama Service va introduce un sistem de franciza pentru a se extinde in provincie, dupa ce a deschis patru service-uri auto in Bucuresti.

"Prin franciza consideram ca putem extinde lantul mai eficient si mai rapid, intrucat exista in momentul acesta multi posibili colaboratori cu care am initiat cateva discutii si care pot fi eligibili dupa calculele noastre", a explicat Florin Ion, directorul general al companiei. El spune ca pentru implementarea sistemului de franciza, Sama Service se afla in prezent in discutii cu 4 potentiali parteneri.

In paralel, compania se va extinde si in Capitala, in zona de vest, unde a fost deja achizitionat un teren.

"Decizia de a mai deschide un nou service rapid in Bucuresti face parte din planul nostru initial de extindere. Ne-am propus sa cream un lant de retail in domeniul pieselor si serviciilor auto", a spus Ion.

Pentru constructia noului service in zona Militari si dotarea cu echipamente a fost contractat un imprumut bancar in valoare de 1,5 mil. euro. Lucrarile de amenajare a noului punct de lucru vor fi demarate in toamna, urmand ca anul viitor reteaua sa se extinda cu doua locatii noi.

Cea mai mare parte a clientilor Sama Service sunt companiile, din acest motiv orasele de provincie vizate sunt resedintele de judet, in care isi desfasoara activitatea marile companii de pe piata.

Compania a dezvoltat recent mai multe servicii destinate in special flotelor auto ale companiilor, printre care service-ul mobil, realizat in colaborare cu Goodyear, si Tyres hotel (depozitarea anvelopelor pe perioada neutilizarii lor). Depozitul are o capacitate de 15.000 de anvelope, potrivit declaratiilor lui Florin Ion.

Sama Service a avut anul trecut o cifra de afaceri de 2,3 mil. euro, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul precedent. "In acest an estimam un nivel al cifrei de afaceri de 3 mil. euro", a adaugat Florin Ion. Compania a vandut anul trecut aproximativ 20.000 de anvelope.

Furnizorii Sama sunt Michelin, Goodyear Dunlop Tyres Romania, Pirelli, Bridgestone. Sama Service Grup a fost infiintat in anul 1992, avand ca principal obiect de activitate comercializarea de anvelope si service-ul de roti. In ultimii ani, compania si-a diversificat portofoliul prin adaugarea serviciilor de tractari si intretinere auto.

Printre concurentii Sama Service se numara Tire Expert si Autozone.

Consumul intern de pneuri auto s-a ridicat anul trecut in Romania la aproape 1,7 milioane de unitati, dintre care un milion au fost pneuri pentru masini mici, 650.000 pentru masini grele si 16.000 pneuri pentru masinile folosite in agricultura, se arata intr-un studiu efectuat de un institut european de cercetare a pietei citat de grupul francez Michelin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO