Companii

Sameday îşi propune să crească din achiziţii. Compania intenţionează să cumpere firma de curierat Sprinter din Ungaria pentru a-şi consolida prezenţa pe piaţa maghiară. Tranzacţia se află în analiză la Consiliul Concurenţei

Sameday activează pe trei pieţe, anume România, Ungaria şi Bulgaria, iar anul trecut a avut venituri de 890 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor furnizate de companie.

Sameday activează pe trei pieţe, anume România, Ungaria şi Bulgaria, iar anul trecut a avut venituri de 890 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor furnizate de companie.

Autor: Miruna Diaconu

23.04.2024, 18:20 88

♦ Sameday  îşi propune ca până la finalul acestui an să ajungă la circa 2.200 de lockere instalate şi puncte de livrare pe piaţa din Ungaria. La finalul anului trecut, Sameday număra 700 de easybox-uri în Ungaria.

Sameday, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de curierat, îşi propune creşterea şi prin achiziţii şi intenţionează să cumpere firma Sprinter, un jucător din piaţa de curierat din Ungaria. Sameday se află pe piaţa din Ungaria din 2021, unde a dezvoltat atât reţeaua out of home, inclusiv lockerele, cât şi livrările la domiciliu. Tranzacţia se află în analiză la Consiliul Concurenţei.

„În prezent, discuţiile privind achiziţia sunt finalizate, iar tranzacţia se află în evaluare la autorităţile relevante. Momentul concretizării tranzacţiei este dependent de avizul favorabil al instituţiilor abilitate, conform normelor legale în vigoare. Momentan, nu putem avansa detalii despre evaluarea Sprinter şi valoarea exactă a posibilei tranzacţii până la finalizarea achiziţei“, au răspuns reprezentanţii Sameday la solicitarea ZF.

La sfârşitul anului trecut, Sameday avea instalate circa 700 de lockere în 281 de localităţi din Ungaria. Posibila achiziţie a companiei Sprinter i-ar oferi oportunitatea companiei locale să îşi dezvolte şi mai mult infrastructura out of home. Infrastructura out of home a Sameday din Ungaria ar creşte cu 60% prin potenţiala preluare a celor peste 450 de puncte de livrare, cât numără firma maghiară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO