Companii

Schering Plough vede o crestere anuala de 30% a vanzarilor

16.09.2005, 19:15 41

Schering Plough, reprezentanta din Romania a producatorului american de medicamente, mizeaza pe o crestere anuala de 30% a vanzarilor, potrivit lui Marc Princen, directorul regional pentru Europa Centrala si de Est a Schering Plough.

Compania a raportat pentru anul fiscal iunie 2004-iunie 2005 vanzari de 32,5 milioane de euro pe piata romaneasca. Compania detine 2,9% din piata interna a medicamentelor, 50% din piata medicamentelor pentru tratarea alergiei si 20% din cele destinate pentru hepatita, conform propriilor estimari.

"Ritmul de crestere al economiei romanesti din ultimii ani face ca si piata medicamentelor sa devina din ce in ce mai atractiva pentru straini", a mai declarat Princen.

Compania intentioneaza sa lanseze pe piata din Romania peste aproximativ 3 luni un nou medicament destinat reducerii nivelului de colesterol, denumit Ezetrol.

"Este greu de evaluat suma la care se ridica investitia totala implicata de aducerea unui nou medicament pe piata. Realizarea unui nou produs dureaza intre 12 si 14 ani si poate atinge si 800 de milioane de dolari", a mai explicat directorul companiei.

La nivel mondial, compania a realizat o cifra de afaceri de 8 miliarde de dolari in aceeasi perioada. Pe piata Europei Centrale si de Est, grupul detine in portofoliu 25 de produse. "Ne preocupam de aceasta zona, datorita ritmului rapid de crestere economica, care ofera premisele si pentru o crestere similara a pietei farmaceutice", a mai precizat Princen.

Princen ocupa functia de director regional pentru Europa Cenrala si de Est al Schering Plough din iunie 2004. Inainte de a prelua aceasta functie, a fost vicepresedintele diviziei din Germania a companiei.

Vanzarile de medicamente din Romania au scazut, in al doilea trimestru al anului, cu 9%, la aproape 300 milioane de euro, comparativ cu nivelul din primele trei luni ale anului trecut, potrivit datelor Cegedim, citate de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO