Companii

Schimbare la Coca-Cola: Călin Drăgan pleacă în Japonia

Schimbare la vârful Coca-Cola România: Călin Drăgăn pleacă în Japonia

Autor: Ioana David

07.06.2011, 12:02 2474

Călin Drăgan, 44 de ani, care conduce de şase ani Coca-Cola HBC(CCHBC) în România şi Republica Moldova, va prelua din iuliepoziţia de director de operaţiuni al Coca-Cola din Japonia.

Drăgan lucrează de 18 ani în cadrul Coca-Cola, unde a începutimediat după terminarea facultăţii, la Timişoara, compania fiind şisingura în care el a lucrat.

Şeful CCHBC este acum unul dintre puţinii români ce au pe mânăfrâiele unei multinaţionale care operează pe piaţa locală înindustria băuturilor.

Sistemul Coca-Cola pe piaţa locală este format din Coca-ColaRomânia - care deţine brandurile şi concentratele de sucuri - şipartenerul său îmbuteliator, compania grecească Coca-Cola Hellenic,care produce, distribuie şi vinde produsele sub licenţă.

Băuturile sunt îmbuteliate în prezent în trei fabrici dinPloieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, iar toate lansările de produseşi campaniile de marketing sunt coordonate de echipe mixtealcătuite din angajaţi ai celor două companii din sistem.

Compania a închis pe piaţa locală trei fabrici - Oradea,Bucureşti şi Iaşi - începând cu 2008. Această măsură a fost parte aunui plan mai amplu de restructurare început înainte de izbucnireacrizei financiare pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO