Companii

Se lucrează la noi bugete, dar încă se mai vorbeşte despre creştere

Se lucrează la noi bugete, dar încă se mai vorbeşte...

Autor: Luiza Chiroiu

29.06.2015, 00:06 268
Scăderea preţurilor la medica­mente, care ar putea intra în vigoare de la 1 iulie, a răsturnat bugetele distri­bui­torilor de medicamente şi ale far­maciilor, cei mai mari jucători din piaţa farma care se află la capătul lanţului până la pacient. Unele firme au ajuns să-şi reducă chiar şi cu o treime ţintele de creştere pentru acest an.
 
Companiile de medicamente reali­zează anual revizuiri ale bugetelor din cauza contextului instabil din industrie, dar este pentru prima dată în şase ani când prognozele sunt schimbate de faptul că Ministerul Sănătăţii a decis să revizuiască preţurile pastilelor.
 
„În urma revizuirii bugetului, esti­măm o scădere (a ritmului de creş­tere - n.red.) de 15-20% pentru perioada rămasă din an faţă de previziunile ini­ţiale“, a afirmat Ovidiu Wencz, direc­to­rul general al Dona. Cu o cifră de afaceri de 787 mil. lei anul trecut, reţeaua de far­macii Dona avea prognozată o creştere de 40% pentru 2015. În luna mai însă compania şi-a redus aşteptările la 25-30% pentru întreg anul 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO