Companii

Sebastian Guţiu a devenit partener global al Schoenherr

Sebastian Guţiu a devenit partener global al Schoenherr

Autor: Cristi Moga

04.11.2010, 23:52 115

Avocatul Sebastian Guţiu, 34 de ani, care conduce de aproape doiani biroul din Bucureşti al firmei austriece Schoenherr, va devenidin luna februarie a anului viitor equity partner al casei deavocatură, fiind promovat alături de alţi patru avocaţi dinregiune, doi din Cehia şi doi din Serbia.

Cu noile numiri, Schoenherr, una dintre cele mai puternice firme deavocatură din regiune, unde operează cu o echipă de peste 300 deavocaţi în 12 ţări, a ajuns la 24 de equity partners, respectivasociaţii care îşi împart profitul firmei la sfârşitulanului.
"Este pentru prima oară de la înfiinţare când Schoenherr numeşteparteneri din afara Austriei. Este însă un pas normal, încondiţiile în care birourile din afara Austriei au ajuns la opondere de 60% din veniturile firmei, în timp ce biroul dinBucureşti are o contribuţie de 12-13% din cifra de afaceri, fiindcel mai mare după cel din Viena", a explicat Guţiu.

El lucrează la Schoenherr din anul 2001 şi a preluat conducereabiroului local la începutul anului 2008, având însă statutul departener local.
"Venitul meu va fi mult mai puţin predictabil, deoarece va depindede rezul­tatele tuturor celor 12 birouri ale Schoenherr", explicăGuţiu, care coordo­nează echipa de real estate şi oferăconsul­tanţă şi în domeniul energetic.
Potrivit informaţiilor din piaţă, partenerii de tip equity aifirmelor de avocatură din regiune pot avea venituri anuale cuprinseîntre 500.000 şi un milion de euro, în funcţie de marja deprofitabilitate a firmei, numărul de parteneri şi cota fiecăruia lacâştig.
La nivelul avocaţilor români, Daniel şi Nadia Badea sunt singuriiavocaţi români parteneri într-o firmă din grupul Magic Circle alcelor mai mari case de avocatură britanice, în urma fuziunii firmeiBadea & Asociaţii cu gigantul Clifford Chance.
Schoenherr este un jucător semnificativ pe piaţa locală, unde aînregistrat anul trecut venituri de 6,3 mil. euro cu o echipă depeste 50 de avocaţi. Pentru acest an reprezentanţii firmeiestimează că veniturile înregistrate de biroul local vor stagna, încondiţiile în care firma are alte reguli de raportare a cifrei deafaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO