Companii

Şeful Continental Automotive: Angajăm câte 1.000 de oameni pe an ca să facem faţă cererilor în creştere la export

Şeful Continental Automotive: Angajăm câte 1.000 de...

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2013, 13:47 9726

Producătorul de componente auto Continental Automotive România, cu afaceri de 270 mil. euro în 2011, continuă investiţiile pe plan local şi urmează să creeze 1.000 de noi locuri de muncă. Grupul german a ajuns la aproximativ 11.000 de angajaţi în România.

„Compania noastră se concen­trea­ză în principal pe pieţele ex­terne, produsele fiind des­tinate marii majorităţi a pro­du­cătorilor de automobile din lume. Importante pentru consolidarea şi dezvoltarea afacerilor noastre în Ro­mânia sunt infrastructura calitativă, siste­mul de educaţie şi stabilitatea sistemului fiscal, iar pentru stimularea noilor investiţii, subvenţiile din partea statului român sunt determinante“, a subliniat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental Automotive România şi ma­na­ger pentru cercetare şi dezvoltare al companiei pe România.

Continental Automotive România a avut în 2011 un număr mediu de apoape 3.500 de angajaţi.

Noua uzină de la Ghimbav şi extin­derea centrului de inginerie de la Timişoara vor conduce la crearea de locuri de muncă în cadrul Continental, conso­lidându-i poziţia ca unul dintre cei mai importanţi jucători din industria auto locală, alături de Dacia şi Ford.

„Anul trecut am angajat în jur de 1.000 de noi colegi şi această tendinţă se va păstra şi anul acesta. Pentru Continental Ro­mâ­nia, un candidat ideal nu este neapărat doar un potenţial angajat care ştie foarte bine limbi străine şi care are cunoştinţe tehnice peste medie. Viitorul angajat deţine abilităţi-cheie pentru businessul nostru, fiind capabil să ofere un avantaj competitiv şi care, odată angajat, ar trebui să devină obiectul unor programe de retenţie, dar şi de formare de succesori şi de transfer de competenţe“, a mai spus Christian von Albrichsfeld.

Două proiecte de investiţii în provincie în 2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO