Companii

Şeful Nuclearelectrica: Ar putea veni şi alţi investitori la Cernavodă până în septembrie

Şeful Nuclearelectrica: Ar putea veni şi alţi investitori la Cernavodă până în septembrie

Autor: Roxana Petrescu

03.08.2012, 00:07 812

Dumitru Dina, şeful Nuclearelectrica, un business de 375 milioane de euro în 2011, spune că nu este niciun motiv pentru care România să nu meargă mai departe cu programul său nuclear în ciuda faptului că de aproape cinci ani, cel mai ambiţios proiect energetic local, reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, bate pasul pe loc.

În ciuda impasului în care se află investiţia de la Cernavodă, Dina spune că până la termenul final pentru depunerea ofertelor angajante, 15 septembrie 2012, ar putea apă­rea şi alţi investitori alături de companiile din China şi Coreea de Sud care şi-au exprimat interesul pentru proiect.

"Cu încă două unităţi în operare dublăm producţia şi în acelaşi timp rezolvăm probleme de mediu care conform directivelor europene devin din ce în ce mai importante, energie la preţuri reduse pentru populaţie, securitate în operare şi asigurarea independenţei energetice. Sunt motive mai mult decât suficiente pentru continuarea dezvoltării sectorului nuclear în România", este de părere Dina.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO