Companii

Selgros pluseaza cu inca doua magazine

26.01.2004, 00:00 16



Selgros, divizia de cash & carry a grupului german cu activitati in domeniul comertului Rewe, va deschide anul acesta doua magazine in Romani, investitiile implicate fiind estimate la 30 de milioane de euro.



"Primul magazin va fi deschis in aceasta primavara la Constanta, iar despre celalalt nu pot spune mai multe detalii" a declarat Pia Kraus, director de marketing in cadrul companiei.



Potrivit acesteia, vanzarile Selgros din Romania au crescut anul trecut prin deschiderea celui de-al cincilea magazin in zona sudica a Buucrestiului.



"Ne asteptam la o dezvoltare foarte buna a vanzarilor si in acest an fata de anul trecut" a mai spus Kraus. Oficialul Selgros a refuzat insa sa avanseze o valoare in ceea ce priveste ritmul de crestere al vanzarilor pentru acest an.



In prezent Selgros detine cinci magazine, dintre care trei in Bucuresti si cate unul in Brasov si Targu Mures. Investitia medie pentru un magazin Selgros este situat in general la 15 milioane euro.



Obiectivul final al expansiunii Selgros in Romania este de 15 magazine, oficialii anuntand un ritm de 2-3 magazine pe an in urmatoarea perioada. Pentru Buucresti, reprezentantii Selgors spun ca mai este nevoie de un magazin cash & carry care sa asigure o acoperire completa.



In prezent in Romania mai exista o retea de magazine cash & carry detinuta tot de un grup german, Metro, care are 19 magazine si a realizat anul trecut vanzari de 760 de milioane de euro.



Selgros Cash & carry Romania apartine concernului Fegro/Selgros Germania, al doilea grup comercial cash&carry din Germania cu o retea de 37 de magazine. Asociatii grupului sunt, in cote egale, companiiile Rewe Zentral AG Koln, cu o cifra de afaceri de 37,5 de miliarde euro in 2001, si Otto Versand Hamburg, care a incheiat anul cu o cifra de afaceri de 23,5 miliarde euro. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO