Companii

Sensiblu si-a stabilit o tinta de 225 de farmacii si afaceri de 165 mil. euro

02.09.2008, 18:12 61

Sensiblu, cea mai mare retea de farmacii de pe piata locala, parte a grupului A&D Pharma, ar putea ajunge la finalul acestui an la 225 de unitati, fata de 218 in prezent, intr-unul dintre cei mai dificili ani pentru industria farmaceutica.
"In 2008 vom ajunge la afaceri de 165 de milioane de euro, cu un numar de 15,5-16 milioane de tranzactii in farmacii. Anul trecut am avut o cifra de afaceri de 121 de milioane de euro", a spus Claudiu Opran, chief operations officer al Sensiblu.
Opran (35 de ani) a preluat conducerea retelei Sensiblu la 1 septembrie 2004, iar, potrivit informatiilor existente in piata, ar urma sa paraseasca aceasta functie. El nu a confirmat aceste informatii.
"Sunt proiecte pe care vreau sa le duc la bun sfarsit. Exista ca in orice companie discutii, care pot avea loc in orice zi. Daca vor exista schimbari, ele vor fi anuntate la momentul in care se vor produce", a spus Opran.
Sensiblu a decis anul trecut lansarea unui nou concept de farmacie, astfel incat fiecare unitate este adaptata profilului consumatorului din zona respectiva. Astfel, profilul unui farmacii din interiorul unui centru comercial va fi diferit de cel al unei locatii stradale. Opran nu a dorit sa precizeze la cat se ridica investitia intr-o astfel de relansare, insa a spus ca este cu 15% mai mare fata de ce implica vechiul format.
In prezent, Sensiblu detine 149 de farmacii stradale, 46 in centre comerciale, 11 in mall-uri, restul fiind pozitionate in spitale si centre de afaceri. Produsele din zona non-farma genereaza 20-21% din veniturile Sensiblu, pondere care de altfel se mentine la nivelul intregii industrii.
"Vanzarile de produse non-farma au crescut ca si valoare, dar nu si ca procent din cifra de afaceri, pentru ca la randul lor au crescut si medicamentele", spune Opran.
In prima jumatate a acestui an, Sensiblu a inregistrat o cifra de afaceri de 71,3 mil. euro, cu 27% mai mult comparativ cu rezultatele din 2007. In acesta perioada, reteaua a avut un profit operational (EBITDA) de
0,8 mil. euro.
La nivelul intregii piete, vanzarile de medicamente prin intermediul farmaciilor au crescut cu 22,8% in primul semestru.

Schimbari in consiliul director
Walid Abboud, unul dintre actionarii fondatori ai grupului farmaceutic A&D Pharma, va fi numit presedinte al consiliului director, in timp ce numarul membrilor va fi redus de la 13 la 6 persoane.
Presedintele actual si directorii non-executivi (altii decat fondatorii) ar urma sa se retraga din functie, potrivit datelor comunicate Bursei de la Londra. Robert Popescu, actualul CEO interimar, este singurul care isi mentine pozitia in cadrul board-ului A&D Pharma. In urmatoarele luni vor fi anuntati alti doi directori non-executivi. Anuntul de ieri survine la putin timp dupa ce A&D Pharma a anuntat schimbari si in conducerea operationala a grupului. Astfel, alaturi de noul CEO interimar a fost numit si un nou director financiar, Dimitris Sophocleous.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO