Companii

Showroom Opel si Chevrolet de 2 mil. euro

04.08.2004, 00:00 28

Compania clujeana Ecomax MG, dealer autorizat al marcilor Opel si Chevrolet, a investit peste doua milioane de euro in construirea unui nou complex auto. Noua locatie are o suprafata construita de aproximativ 2.000 de metri patrati si cuprinde, pe langa birourile companiei, un show-room, un service auto si vopsitorie.
"Este raspunsul nostru la solicitarile clientilor, pentru ca vechiul show-room nu mai corespundea din punctul de vedere al spatiului. Complexul era neincapator chiar si pentru Opel, iar de la jumatatatea lunii mai, de cand suntem dealeri si pentru Chevrolet nu mai puteam face fata cererilor", a declarat pentru ZF Transilvania, Tony Dascalu, directorul Ecomax MG.
In cadrul noului complex auto din Cluj-Napoca pot fi expuse pana la 12 masini apartinand ambelor marci, iar lansarea oficiala va avea loc la jumatatea lunii septembrie.
"Complexul va deveni functional luna aceasta, cand vom muta intreaga activitate acolo, dar asteptam intoarcerea din concedii a clientilor nostri pentru a putea inaugura in mod oficial reprezentanta", a completat Dascalu.
Oficialul companiei sustine ca firma pe care o conduce si-a propus sa castige o cota de piata importanta. "In acest an Opel isi propune sa atinga un volum al vanzarilor de 2.700 de unitati la nivel national, iar estimarile noastre vizeaza aproximativ 300 de autoturisme Opel si Chevrolet vandute din Cluj", a mai spus Tony Dascalu.
Anul trecut, dealerul clujean a vandut 115 autoturisme marca Opel, iar anul acesta aproximativ 80 de unitati. "Chevrolet-ul ne-a depasit asteptarile si s-a dovedit o marca foarte buna pentru piata transilvaneana inregistrand in doar doua luni de la lansarea locala, peste 60 de autoturisme vandute", a afirmat Dascalu.
Conform datelor furnizate de Asociatia producatorilor si importatorilor de automobile (APIA), in 2003, marca Opel a cunoscut o crestere de 50% a vanzarilor de autoturisme in Transilvania, fiind preferata de aproximativ 700 de transilvaneni. Cele mai multe solicitari provin din judetele Bihor, Cluj si Sibiu. Chevrolet a cunoscut o evolutie ascendenta in Transilvania, de la inceputul anului 2004 peste 100 de ardeleni au achizitionat autoturismele purtand aceasta marca.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO