Companii

Sicomed cere mai multi bani de la Raiffeisen

01.12.2004, 00:00 19

Producatorul farmaceutic Sicomed Bucuresti intentioneaza sa solicite Raiffeisen Bank suplimentarea cu trei milioane dolari a facilitatii de overdraft de cinci milioane dolari obtinuta anterior de la institutia de credit, se arata intr-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori.
Potrivit comunicatului, Consiliul Administratie a hotarit extinderea pentru o perioada de un an a facilitatii overdraft acordata societatii de catre Raiffeisen Bank, care expira la 30 noiembrie.
Extinderea liniei de credit va fi acordata in aceleasi conditii contractuale, dobinda fiind calculata in functie de rata LIBOR la o luna plus 2 puncte procentuale.
LIBOR (London Interbank Offered Rate) reprezinta rata medie a dobinzilor solicitate la creditele intre banci de prim rang pa piata londoneza.
Overdraft este facilitatea acordata de banca clientilor sai persoane fizice sau juridice, in baza careia acestia pot primi permisiunea din partea institutiei de a utiliza sume de bani intr-o anumita limita peste soldul existent in cont.
Sicomed este unul din cei mai importanti jucatori de pe piata romaneasca de medicamente. Potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania, in perioada iulie 2003 - iunie 2004, compania detinea o cota de 4,9% din piata de profil, fiind a cincea firma in clasamentul realizat dupa valoarea vinzarilor.
Pina in prezent, Sicomed a alocat fonduri de aproximativ 37 milioane de dolari pentru modernizarea si optimizarea capacitatilor de productie.
Un pachet de 58,4% din actiunile Sicomed este detinut in proportii egale de fondurile de investitii Black Sea Fund si Fondul Roman Post Privatizare. Restul capitalului este impartit de SIF Muntenia (11,99%), SIF Oltenia (9,99%) si alti actionari (19,61%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO