Companii

SIF Moldova are aproape 10% din Biofarm

07.10.2005, 19:11 15

SIF Moldova a cumparat inca 10 milioane din actiunile Biofarm Bucuresti, majorandu-si astfel cu aproape 2,8% participatia detinuta la producatorul de medicamente. La sfarsitul lunii august, SIF Moldova detinea circa 7% din actiunile Biofarm.

Valoarea tranzactiei, care s-a derulat miercuri pe RASDAQ, s-a ridicat la 3,9 milioane de lei (circa 1,1 milioane de euro), pretul platit de SIF Moldova pentru titlurile Biofarm fiind de 0,39 lei/actiune.

Tot saptamana aceasta, SIF Oltenia a achizitionat un numar de 11,94 de milioane de actiuni Biofarm Bucuresti, reprezentand 3,3% din capitalul social al companiei farmaceutice, printr-o tranzactie de peste 4,65 milioane lei (1,3 milioane euro).

SIF Oltenia detine in prezent aproape 14% din actiunile Biofarm.

Printre actionarii companiei se mai numara SIF Banat-Crisana, cu 4,3% din actiuni, SSIF Broker din Cluj-Napoca, cu 3,1% si SIF Muntenia, cu 2%, precum si omul de afaceri Tudor Dumitru, care detine 8,61% din titluri.

Actiunile Biofarm au reprezentat tinta tranzactiilor realizate de SIF-uri inca de la inceputul anului. De atunci, actionariatul companiei farmaceutice s-a modificat semnificativ, cea mai importanta schimbare fiind diminuarea participatiei presedintelui consiliului de administratie Robert Ferran de la 49,9% la sub 5% din titluri.

Compania este cotata pe Bursa Electronica Rasdaq si se afla in proces de listare la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO